19-04-2005 025

 

Danielle Boudewijn

Op 12 juli 2006 belt Daniëlle Boudewijn, 20 jaar oud, haar ouders, die op dat moment bovenop de Vesuvius staan, met de mededeling: “Mam, ik ben in het ziekenhuis. Ik word vanmiddag nog met de ambulance naar Daniel Den Hoed gebracht. Ze denken dat ik acute leukemie heb.”
Dan volgt een lange en intensieve periode van 19 maanden, van ziekenhuisopnamen en bezoeken, zeer zware behandelingen en een stamceltransplantatie uit twee navelstrengen. Daniëlle was de twaalfde in Nederland die stamcellen uit navelstrengen heeft ontvangen, nadat in de Internationale donorbank, waarin op dat moment 12 miljoen mensen geregistreerd staan, geen match gevonden is. Uiteindelijk is Daniëlle op 6 februari 2008 overleden. “Hier heb ik helemaal geen tijd voor”, is het pakkende en liefdevolle verslag van een moeder, in combinatie met e-mails, dagboekfragmenten en gedichten van Daniëlle. Lilian Boudewijn-Slaats heeft door het reconstrueren van het levensverhaal en het hele ziekteproces een aangrijpend beeld weten te scheppen van het enorme doorzettingsvermogen, de flexibiliteit, de humor en het karakter van Daniëlle. Haar drang om het leven weer op te pakken, alsmede alle menselijke en gevoelige aspecten, waar een jonge vrouw, haar ouders en broer mee geconfronteerd worden tijdens haar ziekte. De door beeldend kunstenaar Sjoerd van den Boom toegevoegde kunstwerken geven een extra en bijzondere dimensie aan het geheel. Sjoerd is gefascineerd door alle fases van en in het leven en weet dit op een speciale manier te uiten.
Kijk voor meer informatie en voor bestelling van het boek op www.lilianboudewijn.nl

 

chantal

 

Chantal de Jong

 

 

 

 

 

 

 

Frans

 

Frans de Jong

 

 

 

 

 

 

 

P1010085 (2)

 

Anneke de Greef – Leenaars

  • * 19 augustus 1948 † 28 februari 2008.
Anneke was een doorzetter, positief ingesteld en hield van het leven! Toegewijd in haar werk als pedicure, zorgzame vrouw en trotse moeder. Op haar 50e heeft ze borstkanker gekregen en is daar goed doorheen gekomen, 5 jaar later waren er toch uitzaaiingen en is ze in 2008 overleden. Tot op het eind bleef ze positief, het was altijd een feestje om bij haar op bezoek te komen! Anneke, mam, bedankt voor alles, we zijn ongelofelijk trots op je!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ria

 

Ria Bierbooms – Harten

  •  * 8 januari 1948      † 16 april 2012

Begin januari was ze een beetje moe maar ze wist toen nog niet wat er aan de hand was. Eind januari werd de diagnose gesteld en omdat er overal uitzaaiingen waren kon er niets meer gedaan worden. Tot Pasen ging het redelijk goed maar toen ging het snel bergafwaarts.

Ze was net oma geworden maar mocht daar helaas veel te kort van genieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angelique

 

Angelique Werkman – van der Have

  • * 5 december 1972     † 15 mei 2013

Angelique had een melanoom met uitzaaiingen. Binnen een half jaar na ontdekking is ze gestorven. Ze is 40 jaar geworden, was getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze kwam uit gezin van drie kinderen waarvan ze de oudste was. Ze is werkzaam geweest als verpleegkundige op afdeling oncologie en woonde in Zaandam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ankie

 

Ankie van Overveld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mevrouw Gommers

 

Adrie Gommers – van der Veeken

  • *07-09-1933    † 22-04-2015

Bezige handen en een sterke wil, vielen na een altijd actief leven stil.

Alvleesklierkanker met uitzaaiingen …. februari 2015 kregen we dit vreselijke bericht.

Ze had nog geen tijd om te sterven, ze wilde nog zo veel.

Na 9 weken heeft ze haar gevecht tegen kanker verloren.

 

Het gemis, doet vreselijk veel pijn.

 

 

 

 

 

 

Arnout Uchtmann

 

Arnout Uchtmann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrouw Harry de Kock

 

Jeanne de Kock van Kalmthout

  • † 18-09-2015

In het jaar 1997 borstkanker en daaraan geopereerd. Chemo en veel bestralingen.
In het jaar 2001 ernstige vorm spierziekte LEMS met mogelijk uitzaaiing kanker naar o.a. longen.
4 jaar rolstoel en scootmobiel.
In het  jaar 2008  weer borstkanker en daaraan geopereerd. Begin van lange weg chemo o.a. bij
Daniel de Hoed en Bravis Bergen op Zoom. In 2012 uitzaaiingen eierstok met veel
chemokuren. Wilde niet opgeven om zo lang mogelijk bij mij , kinderen en kleinkinderen te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ingridwever

 

Ingrid Wever

Ze plukte de vruchten van het leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

carolina

 

Carolina Moggré – Vis

  • *14 November 1928 † 12 Juli 2004

Zij was dol op tuinieren en planten, reizen en dan vooral naar Portugal met de camper, maar het meest was ze dol op gebakjes en taart. En daar werd dan ook genoeg van genuttigd, gelukkig zit een snelle stofwisseling in ons bloed dus paste ze wel gewoon door de deur. Als ik terugdenk aan haar denk ik vooral aan die dingen. Maar als ik er langer aan terug denk, zie ik ook de minder leuke periode voor me. Dat ze veel pijn had en dat er kanker werd geconstateerd. Dat er een operatie volgde en de reusachtig tumor en nodige organen verwijderd werden. Helaas was dit niet voldoende en kwamen er nieuwe tumoren die snel gingen groeien en al snel werd duidelijk dat enkel chemo de tijd wat kon rekken. Ondanks dit alles zie ik nog altijd een lachende lieve oma voor me in het ziekenhuisbed. Die zich meer druk maakte om mijn verdriet dan haar eigen lijden. Het ging zo ontzettend snel en was er moeilijk afscheid van haar te nemen. Toch koester ik de laatste keer dat ik haar gezien heb.

 

 

 

 

 

 

 

P1010085 (2)

 

Ton Goulooze

  • * 15 augustus 1952 † 10 juli 2016.
In februari 2014 kreeg mijn vader de diagnose alvleesklierkanker. Het was op dat moment al uitgezaaid naar de longen en de lever. De artsen gaven hem nog maximaal 6 maanden als hij zou starten met zware chemotherapie.
Mijn vader was echt een vechter en besloot ervoor te gaan.Hij liet een porth-a-cat plaatsen om zo de chemo te kunnen krijgen. Het vooruitzicht was dat hij maximaal 6 chemo’s aan zou kunnen. Elke twee weken ging hij op woensdag naar het ziekenhuis om een hele dag chemo toegediend te krijgen en als hij naar huis ging kreeg hij nog een chemo aangekoppeld die 2 dagen lang zijn lichaam inliep. Op vrijdag moest hij dan terug om af te koppelen. Mijn vader bleek ongelooflijk sterk te zijn en had nauwelijks last van de chemo. Hij bleef werken en daarnaast genieten van de tijd die hij nog had samen met mijn moeder, met mij en mijn zussen en broer en met zijn kleinkinderen.
De chemo’s bleken heel goed aan te slaan, mede omdat hij zo sterk was en echt het gevecht aanging. De tijd ging voorbij en maand na maand bleef hij strijden. We hebben in al deze extra tijd zoveel mooie momenten beleefd. Met behulp van stichting ambulance wens heeft mijn vader samen met mijn moeder een onvergetelijk weekend mogen beleven op de hoge Veluwe in het Jan Bos huis en hebben we als gezin een fantastische dag op het water gehad met stichting vaarwens. Maar in december 2015 sloeg het om. Mijn vader kreeg uitvalverschijnselen in zijn benen. Uit de scan bleek dat er een tumor was ontstaan in zijn ruggenmerg. Bestraling werd gedaan, maar dit mocht helaas niet meer helpen. Hij kreeg een dwarslaesie en was aan bed gekluisterd. De chemo’s konden ook niks meer doen.
Het laatste halfjaar heeft mijn moeder thuis voor hem kunnen zorgen en hebben we met z’n allen alles eruit gehaald wat er nog in zat. Na ruim 20 chemo’s (wat niemand had verwacht), bestralingen en een heftig ziekbed heeft mijn vader de strijd verloren en is op 10 juli 2016 overleden. Ik mis hem nog steeds elke dag.
Ik fiets samen met mijn vriend aanstaande januari voor de derde keer mee met heroes for heroes en op het moment dat ik op die fiets stap denk ik vol trots terug aan mijn vader en de strijd die hij gestreden heeft.
Mijn vader zei altijd: ‘er zijn twee dagen waar je niks aan hebt, gisteren en morgen…dus leef vandaag!!!!’
Dit probeer ik altijd na te leven in de wetenschap dat mijn vader trots op mij zou zijn als hij me zou kunnen zien.
Ik mis hem, hou van hem met heel mijn hart en draag hem altijd bij me, ook als ik weer op de fiets stap tijdens heroes for heroes.

 

P1010085 (2)

 

Wendy Lambregts

  • * 21 mei 1968     † 31 maart 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij ook iemand verloren en wil je graag een aandenken op deze pagina. Stuur dan een foto en/of kort verhaaltje naar heroesforheroes.sabine@gmail.com